Forum

+ ODPOWIEDZ

Brokuł - gotowanie

Ostatni post: 2015-02-02 21:20 w Kulinaria - porady. Ostatnia odpowiedź Dagmara Zatwardnicka 6
pochwal 0

Właśnie przeczytałam gdzieś, że jak gotuje się brokuł bez przykrycia to nie traci on swojego koloru. Do tej pory gotowałam zawsze bokuł pod przykryciem laugh

Mam nadzieję, że pomogłam moim tematem laugh

pochwal 0

Pierwsze słyszę, ale dziękuję za informację. Następnym razem jak będę gotować brokuł to zrobię eksperyment i zobaczę czy faktycznie traci kolor 

pochwal 0

A ja za Waszą radą zrobiłam dziś doświadczenie i gotowałam brokuł w 2 garnkach. Jeden od przykryciem, a drugi bez i nie widziałam różnicy. Nawet zrobiłam zdjęcie, ale nie ma co pokazywać laugh

pochwal 0

Z tego co ja wiem, to żadne warzywa nie tracą koloru gotowane pod przykryciem... może mam jakieś złe informacje? 

pochwal 0

Dagmaro, ja dokładnie to samo stwierdzam...chyba, że to tycy się TYLKO świeżych brokułów, bo ja gotowałam te mrożone. 

pochwal 0

No ja też mrożone laugh

+ ODPOWIEDZ