Forum

+ ODPOWIEDZ

Kotleciki rybne

Ostatni post: 2015-03-13 18:37 w Kulinaria - porady. Ostatnia odpowiedź Bożena Muszyńska 5
pochwal 0

Naszła mie chęć na kotleciki rybne. Są bardzo smaczne. Polecam

1kg filetów z morszczuka (Seehecht)
1 jajko
1 czerstwa bułka
1/2 szkl. mleka
koperek
sól, pieprz

Bułkę moczymy w mleku. Filety rybne i bułkę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Mieszamy z koperkiem i jajkiem. Jak za bardzo się kleją to można dodać bułki tartej. Formujemy małe kotleciki. Panierujemy i smażymy na rozgrzanym oleju. 

pochwal 0

Ja właśnie robiłam dziś podobne, ale zamiast morszczuka dawałam mintaja (Seelachs). To fakt są bardzo smaczne. 

pochwal 0

Ja jeszcze nigdy nie robiłam kotlecików z ryby. Zawsze rybkę panierowałam i smażyłam na patelni. Dobry pomysł z tymi kotlecikami. 

pochwal 0

Jutro zrobię zdjęcie to pokażę jak wyglądają :) . 

pochwal 0

Koniecznie

+ ODPOWIEDZ