Forum

+ ODPOWIEDZ

Lecho

Ostatni post: 2015-02-04 22:24 w Kulinaria - porady. Ostatnia odpowiedź Zofia Cicha 21
pochwal 0

Naszła mnie dziś ochota na lecho i zrobiłam. Mam nadzieję, że babci będzie smakować. 

Lecho

lecho

2 cukinie
bakłażan
kiełbasa śląska
3 papryki (zielona, żółta, czerwona)
4 miękkie pomidory
2 cebule
3 ząbki czosnku
przyprawy

W dużym naczyniu podsmażyć cebulkę z kiełbasą, dodać pokrojoną w kostkę cukinię i bakłażana, smażyć tak długo aż puści sok, dodać paprykę pomidory i czosnek. Przy końcu doprawić. Podawać ze świeżą bułką. 

pochwal 0

Znowu kusisz Kochana, ale teraz jestem na urlopie i zrobię dziś pyszne lecho laugh. Dziękuję za przepis! Wygląda przesmacznie!

pochwal 0

Znowu smakołyki na forum. Nie wytrzymam surprise

pochwal 0

Ooo proszę, widzę, że nasz kącik kulinarny się rozwiją - super! :smiley

pochwal 0

Hmm... wygląda pysznie, ale zastanawia mnie dlaczego "Lecho" a nie "Leczo"?

pochwal 0

Irenko z tego co się orientuję to węgierska potrawa i czasem używa się oryginalnej nazwy "Lecho". Obojętnie jak napiszemy i tak wiadomo, że smaczne. 

pochwal 0

Aleście mi zrobiły smaka! Mój Boże! to moje ulubione danie smiley

pochwal 0

Anno! Teraz jest sezon na cukinie, pomidory więc można jeść leczo codziennie.

pochwal 0

Łooo, wygląda pysznie. Ale mimo wszystko dobrze, że ja tu nie muszę gotowac!

pochwal 0

A kto to robi tam na miejscu za Ciebie, jelsi mozna spytac?

pochwal 0

Córka Alberta przynosi nam codziennie obiady. Mieszka bardzo blisko i gotuje dla 2 osób więcej (uff wink​).

pochwal 0

Ojej, leczo, ten smak... musze zrobic :) Ja do swojego leczo nie dodaję bakłażana, ale daje duuużo pomidorów i papryki, cukinie tez dodaje, ale już mniej. Zdjęcie jest prawdziwe? To jestTwoje leczo? smiley

pochwal 0

Ewo tak, to moje lecho :). Świeżo zrobione. 

pochwal 0

Bartku ty to masz się dobrze z tymi obiadami laugh

pochwal 0

Przejrzałam naze forumowe przepisy i znalazlam strzał w dziesiątke. Robie leczo, nawet na dwa dni, a co smiley

pochwal 0

Irenko gotowanie "na dwa dni" to super taktyka, która stosuje od lat... lepiej ugotowac wiecej i niem usiec meczyc sie z pichcenie codziennie. Niektóre dania się nie nadają, ale w przypadku leczo czy bigosu jest to nawet wkazane. I dzięki Bogu laugh

pochwal 0

Moja ulubiona letnio-jesienna potrawa. Jak tylko w sklepach można kupić świeżą bio cukinię, papryczki i pomidory to jem co tydzień. Mniammmm. Chyba BIO szał opanował mnie pzez rodzinkę PDP ;)

pochwal 0

A to leczo wyszło takie pyszne...mhmmmm...nie mogę doczekać się wiosny/lata jak będzie można kupić na targu świeże ważywa wysokiej jakości. Teraz w zimie to tylko mrożonki...

+ ODPOWIEDZ