Forum

+ ODPOWIEDZ

Panierka na kotletach

Ostatni post: 2015-04-01 22:13 w Kulinaria - porady. Ostatnia odpowiedź Tadeusz Wiśniewski 5
pochwal 0

Dziewczyny mam problem, który irytuje mnie już od wielu lat. Mianowicie odpadająca od filetów z ryby panierka. Co robicie, żeby trzymała się dania a nie pływała w oleju?? Pomocy!

pochwal 0

Alinko, ryba musi być osuszona, a do jajka musisz dodać kilka kropli oleju. Wtedy powinna się trzymać.

pochwal 0

Ja gotowe danie wkładam do lodówki. Dopiero jak się schłodzi smażę. Wtedy nie odpada.

pochwal 0

Dziękuję, na pewno wykorzystam którąś z rad.

pochwal 0

O też mi się przyda, chociaż jak robię panierkę mąka - jajko - bułka tarta, to panierka nie spada. 

+ ODPOWIEDZ