Forum

+ ODPOWIEDZ

Placki z piersi kurczaka

Ostatni post: 2015-03-02 22:29 w Kulinaria - porady. Ostatnia odpowiedź Anna Tracz 11
pochwal 0

Dobry laugh

Wyobraźcie sobie, że wczoraj podopieczna postanowiła mi zrobić mi niespodziankę.. Ta kobieta zaskakuje mnie coraz bardziej smiley Poszłam po zakupy, a ona zaczęła przygotowywac obiad - chciała mnie wyręczyć i zrobić swój specjał, na który miała ochotę. Było bardzo dobre! Wcześniej jadałam piers z kurczaka tylko jako kotlet, albo podsmazoną z warzywami, ale kotletów z niej jesczze nie jadłam. Zdjęcia w prawdzie nie zrobiłam, ale przepisem chętnie się podzielę. 

Składniki:
2 pojedyncze filety z kurczaka,
4 średniej wielkości pieczarki,
1 mały ząbek czosnku,
100 gram żółtego sera w kostce,
2 jajka,
1 łyżka mąki ziemniaczanej.  

Filety z kurczaka trzeba pokroic drobno w krótkie paseczki (mniej więcej na kształt makaronu do rosołu). Pieczarki i ser żółty trzemy na tarce na grubych oczkach. Czosnek przeciskamy przez prasę. Ubijamy jajka i łączymy je z mąką ziemniaczaną. Następnie dodajemy wszystkie pozostałe składniki dodając trochę vegety do smaku. Z powstałej masy tworzymy niewielkie kuleczki, które rozpłaszczamy i pieczemy na niewielkiej ilości oleju.

Do tego jakaś sałatka ulubiona/coś do picia (my zaserwowałyśmy sobie barszczyyk). smiley

pochwal 0

To jest pyszne na 100%. Połączenie piersi z kurczaka, pieczarek i sera - moje ulubione smiley

pochwal 0

A ostatnio robiłem coś podobnego, telepatia wink

pochwal 0

No, no, no - palce lizać! :)

pochwal 0

Ooooo widzę inspirację na niedzielny obiad laugh

pochwal 0

Czyli takie devolaye tylko w innym wydaniu? smiley

pochwal 0

Brzmi przepysznie, że też wcześniej tego nie widziałam laugh

pochwal 0

Ja akurat dziś to robiłam kolejny raz. Pyszne. Polecam na prawdę. 

pochwal 0

Ja robiłam coś podobnego, ale zamiast piersi z kurczaka dawałam podsmażoną kiełbasę, marchew i paprykę. No i nie dawałam czosnku tylko pzyprawę do pizzy smiley

pochwal 0

O, Aniu też fajna wersja. Ale Wy znacie tych przepisów. laugh

pochwal 0

Nie lubię monotonii w kuchni. A lubię gotować więc ciągle jest coś innego. 

+ ODPOWIEDZ